κόστος οθόνης led

Ίσως να έχετε πάρει την απόφαση να προωθήσετε την εταιρεία και τη δουλειά σας μέσω μιας Led πινακίδας.  Ίσως να θέλετε να αγοράσετε μια led οθόνη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας στο design και τη φιλοσοφία της εταιρείας σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν μιλάμε για την κατασκευή μιας οθόνης led και πρέπει να υπολογίζουμε αρκετά πράγματα πριν καταλήξουμε τι θα αγοράσουμε. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το πόσο θα μας κοστίσει ολοκληρωμένη κατασκευή.

Τις περισσότερες φορές, η κατασκευή μιας οθόνης είναι custom. Με τον όρο custom εννοούμε ότι γίνεται κατά παραγγελία και ότι ειναι εξατομικευμένη στις ανάγκες κάθε πελάτη, δεν υπάρχει δηλαδή ένα και μόνο μέγεθος το οποίο ικανοποιεί οποιαδήποτε απαίτηση. Επομένως το κόστος εξαρτάται από τις απαιτήσεις κάθε project – δεν υπάρχει δηλαδή μια σταθερή τιμή, ή ένας μόνο παράγοντας που να ρυθμίζει αυτήν την τιμή. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στην τελική διαμόρφωση της τιμής ενός Led Wall.

  • Οι διαστάσεις της Led Οθόνης.

Το πρώτο πράγμα που αλλάζει την τιμή είναι οι διαστάσεις της οθόνης. Είναι λογικό πως όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο θα αυξηθεί το κόστος. Από αυτό πρέπει να ξεκινήσετε για να δημιουργηθούν οι προδιαγραφές, διότι όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι το στοιχείο που επηρεάζει όλη την κατασκευή, εγκατάσταση και το κόστος.

  • Η ευκρίνεια της οθόνης

Η ευκρίνεια της οθόνης είναι πολύ σημαντική για να φαίνεται καθαρά η πληροφορία στην οθόνη. Οι οθόνες LED εξαρτώνται από τον αριθμό των pixel της οθόνης. Όσο περισσότερα τα pixels, τόσο μεγαλύτερη η ανάλυση της εικόνας ή του βίντεο που θα αναπαράγει το monitor. Ανάλογα αυξάνεται και το κόστος της.

  • Εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου

Οι οθόνες εξωτερικού χώρου θέλουν διαφορετικό τρόπο κατασκευής για να μπορούν αν αντέχουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτές οι προσαρμογές στην κατασκευή για να είναι πιο σταθερές και ανθεκτικές αυξάνουν και το τελικό κόστος.

  • Τύπος οθόνης | flat – curved.

Η μορφή της οθόνης παίζει ρόλο στην κατασκευή και στην τιμή. Οι απλές , επίπεδες (flat)  οθόνες είναι πιο φθηνές από τις καμπύλες (curved) ή από κάποια άλλη μορφή.

  • Εγκατάσταση και τοποθέτηση

Η τελική τιμή εξαρτάται επίσης από το πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση και η ρύθμιση του led wall. Ο βαθμός πολυπλοκότητας αυξάνει και το κόστος – αν χρειάζεται κάποιος τεχνικός ή μια τεχνική ομάδα για τη σωστή εγκατάσταση, τότε τα έξοδα αυξάνονται. Επιπλέον, το πώς θα τοποθετηθεί και ποιος μηχανισμός θα στηρίζει την οθόνη (αν υπάρχει) επίσης επηρεάζει το κόστος.

Το κόστος λοιπόν δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθος της οθόνης, όπως είναι λογικό να σκεφτόμαστε οι περισσότεροι. Η ευκρίνεια είναι αυτό που πλέον παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής καθώς αυτό είναι που ουσιαστικά κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στην οθόνη. Για παράδειγμα, μια μεγάλη οθόνη με χαμηλότερη ανάλυση μπορεί να είναι φθηνότερη από μια μικρή οθόνη με εξαιρετική ανάλυση. Υπάρχουν όμως όπως αναφέραμε κι άλλα στοιχεία που επηρεάζουν την τιμή, τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψη αν θέλετε να κάνετε κάποια εκτίμηση για το πόσο θα σας κοστίσει το project.

Επιπλέον, κάτι ακόμη που πρέπει να συνυπολογίσετε στο συνολικό κόστος, είναι και τα έξοδα για τη συντήρηση. Μια οθόνη από φτηνά υλικά, ίσως να σας κοστίσει λιγότερο όταν την αγοράσετε, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει περισσότερα έξοδα λόγω συχνής επισκευής.

Στη Skyled αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε την οθόνη που επιθυμείτε. Η μακρόχρονη εμπειρία μας, μας δίνει τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση να σας συμβουλέψουμε, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας, για να δημιουργήσετε μια led οθόνη που θα επικοινωνεί το μήνυμα που θέλετε ακριβώς όπως αρμόζει στο brand σας.