Πώς να συντηρήσετε μια LED οθόνη

Η σωστή λειτουργία μιας Led οθόνης δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα κατασκευής, αλλά και από τον καθημερινό τρόπο συντήρησης. Η πολύωρη λειτουργία, η όχι και τόσο σωστή χρήση αλλά και άλλοι παράγοντες μπορεί αν μειώσουν τη διάρκεια ζωής αλλά και την απόδοσή μιας οθόνης (ή κατ’ επέκταση ενός led wall). Είναι επομένως σημαντικό να μπορούμε να ακολουθούμε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε την ορθή λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας δούμε κάποια από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να να συντηρούμε σωστά την οθόνη σας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ LED ΟΘΟΝΗΣ

Αν αποθηκεύετε την οθόνη σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος, θα πρέπει αυτό να μην έχει πολλή υγρασία διότι μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα με το χρόνο τον οποίο παραμένει ανενεργή η οθόνη, πριν τη θέσουμε στην κανονική της λειτουργία θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία προ-θέρμανσης έτσι ώστε η υγρασία να αφαιρεθεί και στη συνέχεια να περάσουμε στην κανονική λειτουργία χωρίς προβλήματα.

Αποφύγετε επίσης χώρους αποθήκευσης με υψηλή θερμοκρασία διότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο ηλεκτρολογικό κομμάτι της led οθόνης.

Ανάλογα με το χώρο που θα αποθηκευτεί η οθόνη, ίσως χρειαστείτε κάποιο αεροστεγές packaging για να την τοποθετήσετε έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την ποιότητα των υλικών κατασκευής.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

Μπορείτε να καθαρίσετε με ένα μαλακό πανάκι και νερό τις λυχνίες led, με απαλές κινήσεις, για να αφαιρέσετε σκόνη και οτιδήποτε άλλο υπάρχει ανάμεσά τους. Μη χρησιμοποιήσετε χημικές ουσίες για τον καθαρισμό και μην ψεκάσετε απευθείας πάνω στην οθόνη διότι μπορεί να εισχωρήσουν στο εσωτερικό και να προκληθεί σοβαρή ζημιά.

Για τον καθαρισμό της βάσης των λυχνιών, χρησιμοποιήστε κάποιο πινέλο ή κάποια μαλακή βούρτσα χωρίς κάποιο υγρό καθαριστικό.

Τέλος χρησιμοποιήστε κάποιο ηλεκτρικό σκουπάκι για να απορροφήσετε όλα τα υπολλείμματα νερού και σκόνης που έχουν παραμείνει πάνω στην οθόνη μετά τον καθαρισμό.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες σχετικά με την τάση του ρεύματος που χρειάζεται η οθόνη για τη λειτουργία της. Οι περισσότερες οθόνες έχουν ένα συγκεκριμένο όριο το οποίο δε θα πρέπει να το ξεπεράσετε, διαφορετικά ίσως προκαλέσετε ανεπανόρθωτη βλάβη.

Τα καλώδια και η πηγή ρεύματος της οθόνης θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από άλλες ηλεκτρικές συσκευές με μεγάλες απαιτήσεις ρεύματος, για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και βραχυκυκλώματα. Αν υπάρξουν τέτοια προβλήματα, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό τεχνικό.

Αν παρατηρήσετε κάποιες αλλοιώσεις στο χρώμα της οθόνης, ίσως να οφείλεται σε διαφορά μεταξύ της απαιτούμενης ενέργειας και την ενέργειας που διοχετεύεται στην οθόνη. Φροντίστε να ελέγξετε ότι η παροχή γίνεται σωστά, διαφορετικά αλλάξτε την πηγή παροχής ενέργειας της οθόνης.

Αν σε κάποιο σημείο της οθόνης η φωτεινότητα είναι χαμηλή κατα τη λειτουργία της, ελέγξετε ότι η καλωδίωση έχει γίνει σωστά και δεν υπάρχει κάποιο φθαρμένο καλώδιο

Οι οθόνες Led, όπως και οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται σωστή συντήρηση και καθαρισμό. Πρέπει συχνά να ελέγχετε την οθόνη για τυχόν αλλοιώσεις στο χρώμα, στη φωτεινότητα και γενικότερα για ενδείξεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία της. Μην ξεχνάτε ότι η ενέργεια που χρειάζεται και η θερμότητα που παράγει, επιβαρύνουν την οθόνη και μειώνουν την μακροζωία της, κάτι το οποίο κάνει επιτακτική τη συχνή και τακτική συντήρηση και επισκευή.

Αν και αυτά είναι μια καλή αρχή για να εξασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση της οθόνης σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαφέρουν από οθόνη σε οθόνη και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία της. Στη Skyled έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να σας κατευθύνουμε προς το σωστό τρόπο συντήρησης αλλά και στην επισκευή της οθόνης σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί για να συζητήσουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.