ενοικίαση led wall

Όλο και συχνότερα βλέπουμε την ανάγκη για ενοικίαση  led  wall , ειδικά όταν πρόκειται για κάποια εκδήλωση, έκθεση, συναυλία ή κάποιο ξεχωριστό event. Καθώς δεν χρειάζεται μια οθόνη για πολύ καιρό, η επιλογή για μίσθωση ενός  led wall για όσο καιρό χρειαστεί  είναι η ιδανική λύση.  Τι όμως θα πρέπει όμως να έχετε στο νου, πριν μπείτε στη διαδικασία να νοικιάσετε μια τέτοια οθόνη; Πάμε να δούμε κάποια από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Βρείτε το χώρο στον οποίο θα τοποθετήσετε το led wall

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε πού θα τοποθετηθεί η οθόνη. Είναι σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο; Σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις καιρικές συνθήκες, ενώ μια εγκατάσταση σε εσωτερικό χώρο δημιουργεί άλλα ερωτήματα. Π.χ. η κατασκευή περιορίζεται εάν υπάρχει χαμηλό ταβάνι ή πάτωμα με επίπεδα κ.λ.π. Θα είναι κοντά στους θεατές ή θα παρακολουθούν από μακριά; Είναι σημαντικό να καταλήξετε στο τελικό σημείο, γιατί από αυτό εξαρτώνται πολλά άλλα όπως θα δούμε στη συνέχεια. Επίσης, αν χρειαστεί να τοποθετηθεί η οθόνη σε διάφορα σημεία, πρέπει να τα συμπεριλάβετε και αυτά στην τελική εκτίμηση του μεγέθους.

Καταλήξτε στο μέγεθος του led wall.

Ανάλογα με το μέρος που θα το τοποθετήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε περίπου τις διαστάσεις που χρειάζεστε. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να μετρήσετε το χώρο που θα τοποθετηθεί και έπειτα η εταιρεία μας θα κάνει με τη σειρά της τις απαραίτητες μετατροπές στις διαστάσεις του. Επίσης, αν χρειαστεί να τοποθετηθεί η οθόνη σε διάφορα σημεία, πρέπει να τα συμπεριλάβετε και αυτά στην τελική εκτίμηση του μεγέθους.

Πέρα των διαστάσεων που διατίθενται για να τοποθετηθεί το video wall, είναι εξίσου σημαντικό να υπολογίσετε και την απόσταση των θεατών που θα το βλέπουν. Είναι αυτονόητο πως σε κοντινές αποστάσεις δε χρειάζεται τόσο μεγάλη οθόνη ακόμη και αν ο χώρος το επιτρέπει. Παρ’ όλα αυτά, η μέτρηση είναι αναγκαία για να μην υπερβείτε το διαθέσιμο χώρο με ένα υπερμεγέθες video wall.

Led wall εξωτερικού χώρου
Εγκατάσταση Led Wall για event εξωτερικού χώρου.

Εγκατάσταση και συναρμολόγηση/αποσυναρμολόγηση

Η συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση ενός Led Video wall γίνεται από την  τεχνική ομάδα μας. Γενικότερα, όσο πιο απλή είναι η συναρμολόγηση, και πιο εύκολο το σημείο τοποθέτησης, τόσο μειώνονται τα κόστη. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η χιλιομετρική απόσταση του σημείου εγκατάστασης καθώς και ο βαθμός δυσκολίας της πρόσβασης σε αυτό. Λάβετε επιπλέον υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε το video wall ή να μην είναι στατικό σε ένα σημείο, αλλά να αλλάζει τοποθεσίες εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του θα πρέπει να ευνοεί αυτές τις συνθήκες.

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην ευκρίνεια.

Το πώς εμφανίζεται η εικόνα στο θεατή ανάλογα με την απόστασή του από το led wall είναι μια έννοια που έχουμε αναφέρει ξανά κι αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όσο πιο κοντά στην οθόνη βρίσκεται ο θεατής, τόσο πιο μεγάλη πρέπει να είναι η πυκνότητα έτσι ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στην αντίθετη περίπτωση, αν ο θεατής είναι μακριά, όπως για παράδειγμα σε μια συναυλία, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποιότητα στο led wall χωρίς να «θυσιάσετε» καθόλου από την ευκρίνειά της.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να επενδύσετε στην προβολή της επιχείρησής σας μέσω ενός Led Wall, τότε καλό ειναι να αρχίσετε με αυτά και μετα να περάσετε σε περισσότερο τεχνικές λεπτομέρειες που θα χρειαστούν. Στη Skyled είμαστε πάντα δίπλα σας για να σας λύσουμε τυχόν απορίες και να συζητήσουμε περαιτέρω για το project σας.